دکوراسیون اتاق خواب
  • مربوط به موضوع » <-PostCategory->

دکوراسیون اتاق خواب ادامه مطلب

 

rolling bed for kids

این صفحه را به اشتراک بگذارید

چیدمان سفره هفت سین
  • مربوط به موضوع » <-PostCategory->

چیدمان سفره هفت سین در ادامه مطلب

این صفحه را به اشتراک بگذارید

دکوراسیون اشپزخانه
  • مربوط به موضوع » <-PostCategory->

دکوراسیون اشپزخانه

ادامه مطلب

این صفحه را به اشتراک بگذارید

انتخاب دکور خوب برای خانه
  • مربوط به موضوع » <-PostCategory->

انتخاب دکور خوب برای خانه

هنگامی که فضایی از وسعت کمی برخوردار بوده و صرفنظر از کارایی، به لحاظ ظاهری نیز کوچک و دلگیر به نظر می رسد، به کارگیری راهکاری بسیار ساده و کاربردی دکوراسیونی آن قدر می تواند تاثیرگذار و مفید فایده باشد، گویی که دیوارها به عقب رانده شده و فضا به طور واقعی بزرگتر شده است. پیشنهادات ارائه شده در ذیل از آن جمله اند:

انتخاب دکور خوب برای خانه

● رنگ
انتخاب رنگی مناسب برای فضای مذکور از جمله مهمترین اقدامات برای وسیع تر کردن آن به لحاظ ظاهری است. این موضوع تنها به انتخاب رنگی برای دیوارها و سقف محدود نمی شود بلکه کفپوش انتخابی و همچنین رنگ لوازم دکوراسیونی و کاربردی موجود و یا مورد نظر برای فضا نیز از اهمیت بسزایی برخوردارند زیرا در یک محیط، درست است که دیوارها بیشترین و بزرگترین سطوح را تشکیل می دهند ولی بخش زیادی از آنها با قرارگیری لوازم در مقابلشان و همچنین نصب دیوارکوب ها و تابلو ها پوشیده شده و در واقع این وظیفه به عناصر دکوراسیونی یادشده منتقل می شود. بنابراین برای پوشش دیوارها و سقف فضایی کوچک از یک رنگ روشن و یا لااقل از تنالیته های مختلف همان رنگ بهره گیرید. به کارگیری رنگ های تیره و به خصوص گرم، دیوارها را نزدیک تر به نظر می رساند. این موضوع در مورد پوشش کف نیز به همان میزان حائز اهمیت است. هرچه کفپوش انتخابی شما تیره تر باشد، وسعت کف محیط کوچک تر به نظر می آید برعکس کفپوش های روشن و به خصوص صیقلی مانند سنگ و سرامیک که بازتابی از نور را نیز به همراه دارند، سبب بزرگتر جلوه دادن کف محیط می شوند.

● طرح
علاوه بر رنگ، طرح نیز در این جریان، نقش مهمی را عهده دار است. این موضوع، از پوشش دیوارها و کف گرفته تا پارچه های مورد استفاده در لوازم دکوراسیونی مانند پرده، رومبلی، روتختی و غیره همگی را شامل می شود. به طورکلی هرچه کاربرد طرح کمتر باشد، فضا از وسعت بیشتری به لحاظ ظاهری برخوردار خواهد شد.

● نور
فضاهای پرنور بزرگتر به نظر می رسند بنابراین انجام هر اقدامی که نور موجود در محیط را افزایش دهد در افزایش ظاهری وسعت نیز کارساز خواهد بود. یکی از دلایل پیشنهاد به کاربردن رنگ های روشن برای سطوح نیز موضوع انعکاس نور بیشتر این قبیل رنگ ها است. لذا اگر در فضای مورد نظر پنجره ای دارید که با پرده نسبتاً ضخیمی پوشیده شده است، پرده ای نازکتر را جایگزین کرده تا از حداکثر میزان نور طبیعی بهره گیرید. در نورپردازی یک فضا با نور طبیعی و در نتیجه دستیابی به هدف مورد نظر یعنی بزرگتر جلوه کردن فضا، به جز دریافت حداکثر میزان ممکن از نور خورشید راه مهم دیگری وجود ندارد ولی در نورپردازی توسط منابع غیرطبیعی، دست باز است. شما می توانید با انتخابی صحیح از لوازم نورپرداز، فضایی پرنور و نورپردازی هدفمند داشته باشید. به عنوان مثال در یک فضا هرچه دیوارها روشن تر باشند، فاصله شان از یکدیگر بیشتر نشان داده شده و فضا بزرگتر جلوه می کند. این کار نیز به راحتی با چراغ های هالوژنی امکان پذیر است. این روزها در اغلب خانه های نوساز بر روی سقف فضاهای عمومی مانند اتاق نشیمن و پذیرایی حاشیه ای از سقف کاذب طراحی می کنند که داخل آن چراغ های هالوژن تعبیه شده است. بنابراین کافی است این چراغ ها را به سمت دیوار هدایت کنید. البته این کار توسط هالوژن های ریلی نیز عملی است. در مبحث افزایش نور محیط چه حاصل از یک منبع طبیعی و چه منبع مصنوعی، آینه نقش بسزایی دارد. برای این منظور آینه ای را در مقابل آن منبع نورزا بر روی دیوار نصب کرده و از بازتاب نور توسط آن، برای نورانی تر کردن فضا استفاده کنید.

● ابعاد
هرچه در محیط از لوازم دکوراسیونی و کاربردی بزرگ و عظیم الجثه تری استفاده کنید بخش اعظمی از فضای موجود با لوازم پر شده و هرچه فضای خالی کمتری وجود داشته باشد، محیط کوچک تر به نظر می رسد.

● خطوط افقی
ایجاد خطوط افقی بر روی یک و یا چند دیوار فضای کوچک مورد نظر آن هم از طریق کاربرد عناصر دکوراسیونی، یکی از راه های افزایش وسعت آن دیوار و در نتیجه فضا خواهد شد. برای این منظور روش های بسیاری وجود دارد:۱- با چسباندن کاغذدیواری نواری بر روی یک و یا دو دیوار مهم از یک فضا و یا ایجاد نواری چاپی با استفاده از تکنیک استنسیل یا مهر دیوارهای اصلی یک فضا را بزرگتر جلوه دهید. البته توجه داشته باشید کاربرد این کاغذها بر روی کلیه دیوارهای فضا، محیطی بسته و محدود را سبب شده و فضا را از آنچه هست کمتر نشان می دهد.۲- نصب هر گونه دیوارکوب در قالب تابلو، آینه، طبقه، زوار و غیره به صورت افقی در طولی بلند و متناسب با طول دیوار، روش دیگری برای ایجاد خطوط افقی مورد نظر است. به طور کلی در کلیه راهکارهای فوق، هدف هدایت چشم بر روی خطی افقی واقع بر روی دیوار است. به این ترتیب به جای آنکه چشم طول یک دیوار را با سرعت گذر کند، وقفه ای حتی چند ثانیه ای داشته و همین مدت زمان کم، عاملی برای طویل تر نمایاندن طول دیوار در ذهن می شود.

این صفحه را به اشتراک بگذارید

چند نکته مهم در طراحی اتاق خواب
  • مربوط به موضوع » <-PostCategory->

چند نکته مهم در طراحی اتاق خواب

طراحي موفق يک اصطلاح کاملاً نسبي است. چيزي که براي من خوب يا موفق به نظر مي رسد ممکن است از نقطه نظر شما آنطور نباشد. اما وقتي صحبت از طراحي داخلي به ميان مي آيد، فاکتورهاي خاصي هميشه بايد مد نظر باشد و مهم نيست که آن مکان براي چه استفاده اي باشد. حال نگاهي به مهمترين فاکتورهاي طراحي داخلي يک فضا مي پردازيم که آنرا به محيطي راحت و قابل سکونت تبديل مي کند.

otagh-khab_400

1) تناسب اتاق
واژه تناسب هميشه در طراحي به کار مي رود. هر فضاي داخلي که توسط انسانها مورد استفاده قرار مي گيرد، بايد متناسب باشد. تناسبات در هر طراحي اهميت بسيار زيادي دارند.
هر شيء سه بعدي داراي ويژگي هايي ازجمله طول، عرض و ارتفاع است. وقتي اين سه ويژگي با تناسبات قسمت هاي مختلف بدن انسان هماهنگي داشته باشد، به آن يک طراحي "متناسب" گفته مي شود.

به طور مثال، ابعاد دستگيره کمد لباس بايد طوري باشد که انگشت هاي ما بتواند به راحتي آن را بگيرد و حرکت بي زحمت و راحت باشد. يا مثلاً نشيمنگاه صندلي بايد فضاي کافي براي راحت نشستن روي آن را داشته باشد. نوع نشستن هم ابعاد صندلي را تغيير مي دهد. صندلي اتاق انتظار بانک مطمئناً با کاناپه متفاوت خواهد بود.

بنابراين تناسبات نقش بسيار مهمي در طراحي داخلي دارند و مبلمان داخل اتاقتان نيز بايد از همين اصول پيروي کنند. ابعاد تخت دونفره، ارتفاع آن از زمين، ارتفاع کمد لباس، ابعاد ميز توالت و از اين قبيل... همه آنها از نقطه نظر عملکرد اهميت دارند.
2) ورود نور طبيعي به داخل اتاق

هيچ چيز نميتواند جاي نور طبيعي را بگيرد. خورشيد که قدرتمندترين منبع نور است و همچنين توازن بيولوژيکي کره زمين را نيز حفظ مي کند، در فضاهاي داخلي اهميت زيادي دارد.

تحقيقات نشان ميدهد که نور طبيعي مي تواند تا 20 فوت (تقريباً 7 متر) به داخل فضاهاي داخلي نفوذ کند. با ايجاد محل مناسب براي پنجره ها مي توانيد به اين هدف دست پيدا کنيد.

3) تهويه طبيعي

جريان آزاد هوا راهي بسيار عالي براي خنک و پاکيزه نگه داشتن يک فضاي داخلي است. اين درمواقعي که اتاق خواب ها در گوشه ساختمان قرار گرفته باشند که دو ضلع آنها نماي بيروني داشته باشد، مقدور خواهد بود.

درصورتيکه گذاشتن پنجره روي دو ضلع مجاور يا دو ضلع مخالف مقدور نباشد، بايد بالاي پنجره از دستگاه تهويه استفاده شود. دليل استفاده از تهويه ساده مي باشد. نيمه پاييني اتاق است که توسط ساکنين استفاده مي شود و به خاطر استفاده مداوم از آن، دماي هوا بالا مي رود و هوا سبک خواهد شد. اين هواي گرم به بالا رفته و نياز به مفرّي براي خارج شدن دارد. در چنين مواقعي، دستگاه تهويه بالاي پنجره نقش بسيار مهمي در گرداندن جريان هوا در داخل اتاق در جهت روبه بالا دارد. وقتي نيمه پاييني اتاق خالي مي شود، هواي تازه از پنجره جاي آن را مي گيرد و درنتيجه توازن برقرار مي شود.

4) الگوي حرکتي مشخص

هر اتاق خواب راه هاي خروج مشخصي دارد که به آن متصل است. مانند:

الف) راه خروج به بالکن/تراس

ب) راه خروج به توالت/کلوزت

ج) راه خروج به حياط پشتي (اگر در طبقه همکف باشد)

اگر خط فرضي از نقطه ورود به همه اين نقاط خروج بکشيم، در حالت ايدآل اصلاً نبايد همديگر را قطع کنند. ازآنجا که بقيه فضاهاي اتاق با مبلمان اشغال شده است، خالي و مشخص نگه داشتن فضاي گردشي داخلي باعث مي شود فضاي راحت تري داشته باشيد.

5) شرايط مناسب براي جا دادن لوازم (اکسسوري ها)

لوازم داخل اتاق خواب هم به يک ميزان داراي اهميت هستند. وقتي همه فاکتورهايي که در بالا ذکر شد، به طور کامل اجرا شود، آنچه باقي مي ماند استفاده از لوازم است که تفاوت بسيار زيادي در ميزان راحتي ساکنان ايجاد مي کند.

الف) اولين و مهمترين مسئله استفاده خوب از نور مصنوعي است. اين شامل روشنايي اصلي و همچنين روشنايي هاي تزئيني براي اهداف زينتي مي شود.

ب) دقت در تهيه لوازم اتاق. جزئيات کوچکي مثل چوب پرده يا سايبان تخت مي تواند به زيباتر شدن اتاق کمک کند.

ج) از موادي بايد استفاده شود که تميز کردن و نگه داشتن آن آسانتر باشد. براي مثال، اگر از ورقه هاي کف PVC روي سراميک معمولي کف استفاده مي کنيد، بايد ببينيد که آيا قابل شستشو است يا خير. بايد به اين فکر کنيد که اگر کودک آنرا با دفتر نقاشي اشتباه بگيرد چه اتفاقي مي افتد.

در اين مقاله سعي کرديم به بررسي بعضي از فاکتورهاي کلي که مي تواند بر ميزان راحتي يک اتاق خواب تاثير داشته باشد، بپردازيم. در آخر آن احساسي که خودتان از اتاق خواب مي گيريد بيشترين درجه اهميت را دارد و مقياس خوبي براي تعيين موفقيت يک طرح است.

اما شايان ذکر است که نکاتي که در فارس تك ذکر شد تنها نکاتي نبود که در طراحي اتاق خواب بايد به آنها توجه داشته باشيد، چند نکته کلي و اصلي بود که مي تواند نقطه شروع خوبي برايتان به حساب آيد.

این صفحه را به اشتراک بگذارید

نکات ساختن خانه ایده آل
  • مربوط به موضوع » <-PostCategory->

اگر هنوز فرصت نكرده اید دكوراسیون خانه را برای سال نو تغییر دهید هیچ نگران نباشید، یك هفته هم فرصت زیادی است تا بتوانید منزلتان را هر طور كه دوست دارید بچینید. از اتاق نشیمن شروع كنید كه بیشتر وقتتان را در آن می گذرانید......


نکات ساختن خانه ایده آل

اگر هنوز فرصت نكرده اید دكوراسیون خانه را برای سال نو تغییر دهید هیچ نگران نباشید، یك هفته هم فرصت زیادی است تا بتوانید منزلتان را هر طور كه دوست دارید بچینید. از اتاق نشیمن شروع كنید كه بیشتر وقتتان را در آن می گذرانید. محل لوازم موجود در اتاق نشیمن را تغییر دهید. نقطه ای را به عنوان مركز در نظر بگیرید و مبل ها را مقابل آن بچینید مثلاً مقابل شومینه یا به صورت نیم دایره اطراف تلویزیون قرار دهید. در صورت دارا بودن پنجره پرده ها را تعویض كنید و ترجیحاً از پرده هایی با رنگ روشن و زندگی بخش مثل سبز استفاده كنید. نگران كوچك بودن فضای اتاق نشیمن نباشید. گذاشتن یك آینه برای بزرگ تر به نظر رسیدن فضا بسیار مناسب است. اگر اهل هنر هستید نقاشی یا عكس های مورد علاقه تان را قاب كنید و به دیوار بیاویزید كه تاثیر فزاینده ای بر بزرگنمایی اتاق دارد. اما در انتخاب قاب برای عكس یا نقاشی مورد نظر به رنگ خود اثر و هماهنگی رنگ قاب با رنگ آمیزی دیوار و پرده ها بسیار توجه كنید. اگر رنگ به كار رفته درون اثر ملایم و كمرنگ است، قابی با رنگ تند و گرم انتخاب كنید برعكس برای آثار هنری شلوغ از قاب هایی با رنگ های ملایم و حتی خنثی استفاده نمایید. تعادل رنگی میان قاب و دیوار ها را فراموش نكنید. برای هرچه دلنشین تر شدن اتاق، در فضای خالی میان مبل ها میز كوتاه قرار داده و روی آن را با شمعدان، گل خشك یا قاب عكس پر كنید. البته به ارتفاع میزی كه در كنار مبل ها قرار می دهید توجه كنید كه بلندتر از دسته های مبل یا میزی كه در وسط اتاق گذاشته اید نباشد كه در آن صورت باعث نامتناسب شدن فضا می شود. برای خرید رومبلی جدید از انتخاب پارچه هایی با طرح های شلوغ و گل گلی و رنگ های تند و گرم خودداری كنید كه نه تنها باعث ایجاد آرامش نمی شود كه اعصابتان را به هم می ریزد. به نورپردازی اتاق نیز توجه كنید. نصب لامپ سقفی و گذاردن آباژور متناسب با رنگ مبلمان و دیوارها تاثیر فوق العاده ای بر بزرگنمایی و آرامش اتاق خواهد داشت.

این صفحه را به اشتراک بگذارید

نکات کاربردی در طراحی داخلی خانه
  • مربوط به موضوع » <-PostCategory->

نکات کاربردی در طراحی داخلی خانه
چند نکته کوچک که بیشتر جنبه بصری دارد میتوانیم فضای مرده را زنده تر و آپارتمان را دلباز تر نماییم.

١- انتخاب رنگ دیوارها:

انتخاب رنگ مناسب برای فضای آپارتمانی به خصوص آپارتمان های با متراژ کم بسیار مهم است. رنگها از نظر درخشندگی و شفافیت انواع مختلف دارند که بهترین انتخاب، انتخاب رنگ های روشن با درخشندگی و شفافیت زیاد است.
اصولا رنگ های روشن باعث می شوند که فضا بزرگ تر به نظر آید و هر چه شفافیت و درخشندگی آن بیشتر باشد به دلیل انعکاس نور فضا زنده تر به نظر می آید.
یکی از رنگ های مناسب آپارتمان رنگ استخوانی روشن است، که علاوه بر داشتن شفافیت و روشنی با بیشتر رنگ های وسایل منزل همنشینی دارد و کمپوزیسیون مناسبی را ایجاد می نماید. جهت ایجاد تنوع در رنگ می توانید در قسمت دیوار اپن آشپزخانه از مصالح سنگی با رنگ های متنوع استفاده نمایید.

otaghkhab_400





٢-انتخاب کفپوش:

برای پوشش کف آپارتمان از مصالح گوناگونی می توان بهره گرفت. (از جمله سرامیک ها ، پارکت های طرح


چوب ، موکت و ...) اگر قصد تعویض کفپوش ساختمان را داشته باشید، در صورت استفاده از سرامیک می


بایست در انتخاب رنگ آن دقت زیادی شود، زیرا استفاده از رنگ های تیره در کف، فضا را فشرده تر نشان می


دهد.


معمولا استفاده از رنگ های بسیار روشن مثل سفید نیز معایبی به همراه دارند، یکی از معایب آن یکدست


شدن فضا است که جهت برطرف کردن یکدستی آن می توان از یک قالیچه در زیر میز مبل استفاده کرد. یا


اینکه در میان سرامیک ها طرح هایی با رنگ های متفاوت را به کار گرفت.


در صورت استفاده از پارکت نیز می بایست نکات گفته شده را رعایت نمود و رنگ های روشن طرح چوب را


انتخاب کرد.



٣- انتخاب مبلمان و نحوه قرار گیری:

انتخاب رنگ مبل اختیاری است اما استفاده از رنگ هایی مثل کرم روشن و یا حتی سفید به زنده تر کردن


فضا کمک بیشتری می نماید و فضا بزرگ تر به نظر می آید.


در مورد انتخاب طرح مبل بهتر است حتی المقدور مبل هایی با اشکال هندسی صلب و یا بدون منحنی


انتخاب شود.


در مورد نحوه چیدمان آن بهتر است مبل ها را تقریبا چسبیده به دیوار ها قرار داد علت انتخاب شکل بدون


منحنی نیز این است که مبل ها در کنار دیوار صاف ترکیب مناسب تری را ایجاد نمایند.


حتی المقدور سعی کنید وسایل خانه را نزدیک به دیوارها قرار دهید تا از هدر رفتن کوچک ترین فضاها نیز


جلوگیری شود.


اگر در جلوی پنجره ها از پرده های پارچه ای استفاده می کنید بهتر است رنگ آنها نیز روشن انتخاب شود.




paziraii_400


٤- نورپردازی:

نور نیز نقش مهمی را در زنده کردن فضا به عهده دارد .


استفاده از نور مناسب و یکنواخت در آپارتمان خفگی محیط را از بین می برد، البته استفاده از نور طبیعی


بسیار مناسب تر است. در صورت ضعیف بودن نور طبیعی کمبود آن را با به کارگیری نور مصنوعی جبران


نمایید.


حتی المقدور از پرده های عمودی یا کرکره ای استفاده نکنید، زیرا از ورود نور خورشید به داخل تا میزان زیادی


جلوگیری می نمایند.


پرده های پارچه ای یا توری بهترین انتخاب برای پنجره های آپارتمان محسوب می شوند. زیرا نور را به خوبی از


خود عبور می دهند.


استفاده از نور پردازی موضعی بر روی قاب ها و ... نیز باعث تحرک و ایجاد حرکت در فضا می شود.



نورپردازی در آشپزخانه، حمام و هال ورودی :

در بخش هایی از آشپزخانه که اغلب محل انجام کار محسوب می شود به نور کافی نیاز داریم. مانند سطح


روی اجاق گاز، سینک ظرف شویی و سطوح روی کابینت ها که برای آماده سازی وسایل آشپزی و مواد


غذایی مورد استفاده قرار می گیرند.




ashpazkhaneh_400


علاوه بر نیاز به روشنایی در این اماکن، فضای کلی آشپزخانه نیز باید از نور کافی برخوردار باشد. اگر


آشپزخانه محل صرف غذا نیز هست استفاده از چراغ های سقفی که ارتفاع شان قابل تنظیم است درست


در بالای میز غذاخوری ایده خوبی است. این چراغ ها می توانند هنگام صرف غذا روی میز را به خوبی روشن


کنند و در مواقعی که از میز استفاده نمی شود فضای کلی آشپزخانه را روشنایی ببخشند.


ترجیحاً هر یک از این چراغ ها باید دارای کلید کنترل مجزا باشند تا فقط در مواقع لزوم مورد استفاده قرار گیرند.


همچنین در بسیاری از آشپزخانه ها بعضی از کابینت ها با درهای شیشه ای و به صورت ویترین ساخته شده


اند این کابینت ها نیز نیاز به نورپردازی داخلی دارند


نور کافی برای سطح روی اجاق گاز در آشپزخانه هایی که دارای یک هواکش یا هود در بالای اجاق گاز


هستند توسط چراغ هواکش تأمین واگر هواکش مجهز به چراغ نیست از یک چراغ قابل تنظیم در بالای اجاق


گاز نصب شود.


همچنین بالای سینک ظرفشویی نیز به یک چراغ نیاز تا شب هنگام نور کافی برای شست و شوی ظروف و


مواد غذایی را برای ما فراهم کند.


برای تأمین نور کافی در سطح روی کابینت ها از چراغ های مهتابی در زیر کابینت ها دیواری نصب می شود و


بی آنکه دیده شوند و موجب آزار چشم باشند نور کافی را بر سطح روی کابینت ها می تابانند. چنانچه


کابینت های زمینی عمیق باشند و نور محیط به اندازه کافی درون آنها را روشن نکند برای دسترسی راحت به


وسایل داخل این نوع کابینت ها می توان چراغ های کوچکی در آنها نصب کرد که با کلیدهای اتوماتیک کنترل


شوند و با باز و بسته شدن در کابینت ها روشن و خاموش شوند.


نورپردازی در فضای حمام و دستشویی از اهمیت کمتری برخوردار است




hamam_400


حمام و دستشویی علاوه بر چراغ های سقفی که برای تأمین روشنایی محیط به یک چراغ دیواری در بالای


آینه نیازدارند. برای این منظور از چراغ های فلوئورسنت استفاده نکنید زیرا نور این چراغ ها موجب تغییر برخی


از رنگ ها شده و تصویر شما را با رنگ های غیرواقعی در آینه منعکس می کنند.


نورپردازی قسمت های مختلف خانه، هال ورودی، راهروها و راه پله ها


این اماکن باید از نور فراوان برخوردار باشند به خصوص راه پله ها. در اینجا ایمنی مهم تر از زیبایی است و


بهترین روش نورپردازی روشن کردن مسیر حرکت و سطح روی پلکان با چراغ هایی است که به دیوار نصب


می شوند و نور را به طرف پایین می تابانند. استفاده از چراغ های دیواری کار تعویض لامپ را نیز ساده تر می


کند.


آنچه تاکنون بیان شد در جهت تأمین نور کافی و روشنایی لازم برای انجام فعالیت های گوناگون در هر یک از


اتاق ها بود؛ اما نورپردازی می تواند در جهت زیباسازی و جلب توجه بیننده به سوی اشیای تزئینی و ویژگی


های زیبای یک اتاق نیز باشد.


برای این منظور بهترین انتخاب چراغ های قابل تنظیمی هستند که به صورت تک، دوتایی و سه تایی در بازار


موجودند و پس از نصب در یک نقطه از دیوار می توان هر یک از آنها را به سمت دلخواه تنظیم کرد


به صورتی که محل مورد نظر ما را روشن کند. نور این چراغ ها را می توان به راحتی بر روی یک دیوار، یک تابلو


و یا یک مجسمه دلخواه تنظیم کرد و یا حتی بخشی خاص از اتاق (مانند محل قرارگیری شومینه و یا یک آرک


در سقف) را به وسیله آنها روشن کرد.


طبقات داخل کابینت های در شیشه ای را نیز می توان با استفاده از روش های گوناگون روشنایی بخشید.


اما یکی از بهترین راه ها نصب چراغ های کوچک در زیر هر یک از طبقات، و یا در مواقعی که طبقات شیشه


ای هستند نصب یک لامپ در قسمت بالا و یا پایین کابینت است.



٥- استفاده از طبیعت:

در ساختمان های حیاط دار کمبود طبیعت به وسیله ایجاد باغچه در کناره های حیاط جبران می شود .


اما برای جبران آن در آپارتمان می توان از گلدان های کوچک که در گوشه های فضا قرار می گیرند استفاده


کرد.


سعی کنید گلدان ها را در کنار پنجره ها و یا تا جایی که امکان دارد در کنج دیو ارها قرار دهید، زیرا معمولا


گوشه دیوار ها بدون استفاده می مانند.


در نتیجه سعی کنید تا جایی که امکان دارد از رنگ های روشن در طراحی داخلی آپارتمان استفاده کنید.


شاید این سئوال برایتان پیش آید که به کارگیری این همه رنگ روشن فضا را یکنواخت و سرد نمی کند؟ در


جواب باید گفت که این هنر شماست که با استفاده از قاب ها و وسایل تزیینی کوچک با رنگ بندی متنوع فضا


را جذاب تر نمایید.

این صفحه را به اشتراک بگذارید

بررسی مدرنیته و معماری معاصر ایران
  • مربوط به موضوع » <-PostCategory->

یکی از بارزترین خصایص فرهنگی فلسفه معاصر پدیده مدرنیته و به عنوان سبک تفکر مدرنیسم است. اگر به علوم، فنون و هنرهای مختلف با دیدی محققانه نگریسته شود، به راحتی می توان رد پای تفکر مدرن را در آن مشاهده کرد.

 

لغت مدرنیسم با ریشه یونانی، نخستین بار، قرن ششم میلادی از کلمه Modo یعنی تازگی استخراج شد و در نهایت به معنای تازگی به کار رفت. لغت مدرنوس، مربوط به آثار هنرمندانی می شد که به شکلی نو و بدون توجه به سابقه هنری با خلاقیت های تازه، آثار جدیدی را خلق می کردند.

 

شاید لغت مدرن جزو معدود لغاتی باشد که به رغم پیچیدگی مفهوم، معنایی دیگر چون نوآوری و طرد گذشته را در خود مستتر دارد. اما اگر قرار باشد که مدرنیسم به عنوان گرایش جامعه شناسی و یک سبک هنری بررسی شود باید به یک قرن قبل بازگشت و روند تحولات آن دوره را مورد بررسی قرار داد. مدرنیسم بیش از 150 سال قبل در اروپای غربی تبلور یافت و به عنوان الگویی که با نهادها، افکار و باورهای سنتی مبارزه می کند مطرح شد. استفاده از ابزار فردباوری (راسیونالیسم) روش پیشرفت این نوع تفکر بود و نتیجه عملی این نوع تفکر پیدایش انسان محوری با بینش دنیوی است.

 

نخستین خصوصیت در جوامع مدرن و به تعبیری در معماری مدرن، معادله مدرن سازی برابر با جهش های تکنولوژیکی است. این معادله در کشورهای غیر مدرن به صورت مدرنی سازی برابر با غرب زدگی و این دو برابر با واردات تکنولوژی خود را عیان کرده است. تجربه نشان داده است که این امر به نابودی تمدن های قدرتمند و ارزش های ماندگار کشورهای غیر مدرن منجر می شود.

 

 

واردات تکنولوژی در جوامع رو به پیشرفت به این دلیل مساله ساز است که این واردات ورود فرهنگ مصرف و کاربرد آنها را به دنبال دارد به گونه ای که نمی توان از اتومبیل استفاده کرد و همچنان در بافت های ارگانیک زیست.

 

خصیصه دیگر جوامع مدرن و معماری مدرن، شناخت، تثلیث آن یعنی، تکنولوژی، تولید و مصرف است.

 

در این دیدگاه انسان تنها تولیدکننده و مصرف کننده است‌، اما این تثلیث در جوامع غیر مدرن و به ویژه جوامع شرقی به شکل دیگری نمایان است.

 

تفاوت بزرگی است میان ساختن یک آپارتمان و برج مسکونی به جهت تبدیل به عنصری اقتصادی و عشقی که پدرانمان نسبت به خانه های نیمه مخروبه بافت قدیم داشته اند. در جوامع غیر مدرن، آجرها قسمتی از وجود معمار است که به وسیله ملات عشق به یکدیگر متصل می شده اما در جوامع مدرن یا شبه مدرن مانند کشورهای جوامع سوم، آجر قطعه ای از خاک است که قیمت آن مشخص بوده و باید در استفاده از آن صرفه جویی کرد. براساس تقسیم بندی جوامع مدرن به دو قسمت «سنت و مدرن» یا «شرق و غرب» است و چنانچه این تقسیم بندی مشخص می کند هر جامعه یا شرقی و سنتی است، یا غربی و مدرن.

 

این الگو، الگویی است که آرام آرام در جهان گسترش می یابد و در این دیدگاه جامعه سنتی محکوم با نابودی و انهدام است. این مساله در جوامع غیر مدرن ابعاد مختلفی یافته و در جامعه سنتی ایران، هند، مصر و سایر کشورهای مشابه با کشورهای مدرن بسیار متفاوت است. مدرنیسم و معماری مدرن دارای تفاوت های اساسی هستند که به بخشی از این تفاوت ها اشاره می شود.

 

تفکر مدرن به عنوان یک جهان بینی و ایدئولوژی مطرح می شود، در حالی که معماری مدرن سبک معماری است که سده قبل اروپا و آمریکا را شکل داده است. از سوی دیگر معماری مدرن مربوط به زمان و مکان کاملا مشخصی است، در حالی که جهان بینی مدرن فاقد مکان و زمان است.

 

به رغم این دو مبحث که انفصال سبک و ایدئولوژی مدرن را ملزم می کند، به طور کلی شناسنامه معماری هیچ تفاوتی با تفکر مدرن نداشته و هر دو زاییده خلف گونه ای از زیست بشری هستند.

 

با توجه به شناخت حاصل شده از معماری مدرن اروپا، اکنون می توان پیامدهای این شیوه معماری را در جهان سوم و ایران بررسی کرد چرا که معماری دور مدرن در ایران، نه برگرفته از شناسنامه معماری مدرن، بلکه منطبق بر جامعه شبه مدرن است.

 

در جهت تشخیص خصایص معماری مدرن ایرانی، باید نقطه اشتراک معماری مدرن و جامعه مدرن را بررسی کرد. چرا که این خصوصیات به صورت ترکیبی معماری التقاطی معاصر را رقم می زند.

 

به طور کلی تفکرات و زیربنای فکری معماری معاصر ایران عبارتند از:

 

_ تاریخ پیدایش اواخر دوره قاجار است و انتقال سریع تفکرات و ایده ها از خصایص جامعه مدرن است. چرا که جامعه مدرن بر مبنای سرعت انتقال اطلاعات پایه گذاری شده و این تبادل اطلاعات در نهایت موجب تعادل فرهنگ و الگوی معماری می شود.

 

_ تهران به عنوان پایتخت ایران و نقطه اتصال ایران و اروپا، مسئولیت پیچیده بسط این معماری را به عهده داشته است.

 

_ خاستگاه ها:‌ خاستگاه های معماری مدرن ایران انتقال فرهنگ فریبنده غرب به جامعه درون گرای ایرانی بود. در این راستا حصار شهرها، تخریب شد و بافت های اورگانیک آنها به اشکال هندسی تحول یافت. در این دوره فرمول های غربی با امکانات ایرانی ساخته و اجرا می شد و در این مرحله معماری به عنوان ابزار فرهنگی عمل می کرد.

 

در عین حال دومین خواستگاه این دوره، بهره گیری اقتصادی در معماری است. شاید بتوان دوران میانه معماری مدرن ایران را نخستین زمانی دانست که معماری به عنوان کالای اقتصادی معرفی می شود. چرا که با تکیه بر اصول معماری مدرن یعنی حذف تزیینات، معماری نه یک ابزار برای انعکاس فرهنگ، بلکه کالایی اقتصادی شد و این دستاورد چنان نمودار شد که معماری مدرن ایران به سبکی اقتصادی با نام بساز و بفروش تغییر رویه داد.

 

_ روش پست رفت: استفاده از تکنولوژی وارداتی در ترکیب با اقلیم و تکنولوژی سنتی، روش های مختلف اجرا را در ایران رقم زد که با تعمیرات محدودی در حال حاضر نیز استفاده می شود.

 

_ مقیاس عمل: حرکت معماری از اروپا به تهران و از تهران به مراکز استان ها و شهرهای اصلی بوده است.

 

_ نتیجه عمل: انفصال معماری سنتی ایران و حرکت از شیوه اصفهانی به شیوه تهرانی و همه گیر شدن، معماری مدرن ایرانی به صورت قالب و کلیشه ‌در تمام نقاط کشور بود. نبود مبانی فکری و تئوریک در معماری، تبدیل معمار به ساختمان ساز و نقشه کش، تفاسیر مختلف از دیدگاه مدرن در معماری و نامشخص بودن آینده معماری، مهم ترین پیامدهای معماری جامعه شبه مدرنیسم است.

 

در هر حال زمانی که جوامع مدرن و فرامدرن، زیر بمباران اطلاعاتی قرار دارند و دوره پیدایش تا افول یک سبک به یک دهه می رسد، معماری ایران نه به عنوان سبک پیشگام که به عنوان یک قصد جلوه می کند.

 

به علت عدم تطابق فرهنگ و اختلاف زمانی در ارسال پیام های معماری از غرب به ایران،‌حالت پویایی و پیشرو بودن هنر معماری زیر پرده اقتصاد محو شده است و با توجه به همه این مسایل شناخت مفهومی از موقعیت اجتماعی معاصر لازم است تا بتوان معماری و کالبد آن را درک کرد و این مهم انجام نمی پذیرد مگر با درک کافی و جامع از تحولات جهانی.

این صفحه را به اشتراک بگذارید

ایجاد فضایی معمارانه
  • مربوط به موضوع » <-PostCategory->

ایجاد فضایی معمارانه :


از معماری رحم تا گور , انسان پیوسته خود را در فضا ها می یابد , اما کمتر فضائی را می یابد , که از شان بالقوه انسانی نشات گرفته باشد.پس از انقلاب صنعتی معماری در شکل کلی و شهری جلوهخود را از دست داد ; معماری شکل سطحی و غیر کالبدی به خود گرفت و روح بلند فضاهایداخلی به حس غریبی بدل شد.که حتی نیاز های اولیه برای انجام فعالیت های روزمره رانیز بر آورده نمی ساخت.بی گمان معماری داخلی , ماهیت خود را از ارتباط با درون انسان به دست می آورد.از این رو , با روحیه انسان رابطه مستقیمی دارد و توان تاثیرات عمیق تری را نیز میتواند دارا باشد.پس امروزه باید با نگاهی تازه تر بهاطراف نگریست انسان فقط یک وجود فیزیکی ساده که به جا و مکان نیاز داشته باشد نیست , بلکه پاسخهای احساسی وی نیز از اهمیت فراوانی برخوردارند.همچنانکه که دانش انساننسبت به خود و محیط اطرافش گسترش می یابد , حوزه دید او از زندگی و امکانات آن نیزوسیع تر میگردد و به دنبال ایجاد نظم در دنیای اطراف خود میگردد و آنگونه نظمی , منظور و مطلوب خواهد بود که بتواند بیشترین سازگاری را با طبع و روح انسان برقرارکند.اگر مدل و یا طرحی در یک دوره مورد توجه قرار گیرد به این دلیل است که براساس نیازهای زمان خود طراحی شده است از این رو طرحهای دکوراسیون و الگو های آنهمواره با تغییراتی کلی و جزئی هموار هستند باید به گونه ای طراحی شود که منطبق باخواسته های درونی انسان باشد , هدف اصلی از انجام دکوراسیون , بالا بردن زیبا سازیفیزیکی و هماهنگی آن با احساسات درونی انسان میباشد که جز با تاکید بر روابطی چونعاملیت و عملکرد با فرم و... و همچنین به وسیله عناصر متعلقه و مرتبطی چون رنگ , بافت و.... میسر و مقدور نمی باشد طراحی داخلی در ايجاد فضايي مطلوب و دلنشين براي افراد جامعه نقش موثردارد.محيط مناسب يعني فضايي كه بشر در آن بتواند فارغ از فشارهاي ناخواستهرواني رشد كرده و شكوفا شود و اين از خواسته هاي عقلاني و منطقي هر جامعهاست.بنابراین , هدف طراحی داخلی بهبود عملکرد فیزیکی و روانی و دست یابی به اصولزیبا شناسی فضای داخلی است.در این میان , اصولی که در طراحی با هدف ایجاد فضائیمعمارانه در نظر گرفته می شود , در۹عنوان زیر تقسیم بندی می شوند:

۱. فرم:بافت و فرم مهمترین نقش را در آذین و دکوراسیونبر عهده دارند آنها زیبائی و عملکرد را به برنامه خود می افزایند.انتخاب بافت و فرماز سبک معماری و محدودیتهای محیطی و همچنین اولویتهای شخصی متاثر خواهد شد.بدون شکگزینه های امکانپذیر زیادی وجود دارد که وظیفه تعیین فرم را دارند اگر به نقش اینقواعد توجه کنیم آنگاه میتوانیم انتخابی آگاهانه و هوشمندانه داشته باشیم و بدینگونه خطا های بصری را میتوان شناسائی کرد.فرم ها می توانند در نگاه ما به تناسب اثربگذارند.
۲.رنگ :یکی از ملاحظات روانشناختی رنگ که در کاربرد هنری رنگ اهمیت دارد ،بررسی تأثیر متقابل رنگ ها است . جلوه یا اثر هر رنگ در جوار رنگ دیگر تغییر می کندهر رنگ نسبت به دیگری میزان تیرگی یا روشنی ذاتی اش را می نمایاند . معکوس کردن اینترتیب طبیعی ، ناسازگاری رنگی به بار می آورد. رنگ های سرد ، مختصر کاهش در دمایبدن نگرنده ایجاد می کنند و رنگ های گرم باعث مختصر افزایش دمای بدن می شوند . بهلحاظ بصری ، رنگ گرم پیش می آید و رنگ سرد پس می نشیند.رنگهای درخشان به تنهاییجذاب هستند اما اگر در یک الگو یا ردیفی منظم قرارگیرند از نظر بصری تاثیر بیشتریخواهند داشت. این نوع آرایش یک ساختار ساده را بر این رنگها حاکم میکند و در نتیجهیک مفهوم و یا نوعی نظم را، ورای حضور محض رنگها، منتقل خواهد کرد.همچنین رنگهامیتوانند به نگاه ما نسبت به بافت ها تاثیر بگذارند.بافت هائی با کنتراست بالا یکاحساس فعال و پر انرژی ایجاد می کنند و رنگها را برای ایجاد محیطی آرام محصورمیکنند

۳.بافت:کلیه مواد و اجسام دارای نوعی بافت داخلی و ساختمانی هستند.بافت راتوسط دو حس لامسه و بینایی میتوان تشخیص داد .در کارهای هنری بافت های ملموس و بصریممکن است با هم تلفیق شوند و یا از یکدیگر متمایز گردند.نیاز به بافت در محیط اطرافاحتیاجی برای انسان است.طبیعت , مملو از اثرات بافتی زیبا است.اماکن پر بافت موجبفشار ذهنی و آشفتگی خاطر میگردند و متقابلآ محیط های یکنواخت اثرات بدی و کسالتباری بر انسان باقی می گذارند.بکارگیری طبیعی مواد , لذت بصری بیشتری دارد.پاره ایبافت ها , ظریف و زیبا و برخی دیگر خشن و ناهنجار بنظر میرسند.تضاد , بر میزان زبرییا ظریف , به نظر آمدن یک بافت , اثر می گذارد.بافتی که در برابر یک پس زمینه صافدیده میشود , شفاف تر از هنگامی است که در مجاورت بافتی مشابه قرار داده می شود ; کما اینکه هنگام دیده شدن در برابر یک پس زمینه زبر تر , نرم تر و با مقیاسی کوچکتربه نظر خواهد رسید
 
 


۴.نور :نور اصلی ترین عامل پویایی یک فضایداخلی است.بدون نور , فرم , رنگ , یا بافت قابل دیدنی وجود نخواهد داشت.و نههیچگونه حصار مریی جهت فضای داخلی.بنابراین , نخستین عملکرد طراحی نور , روشن کردنفرم ها و فضای یک محیط داخلی و نیز اجازه به کاربردهای فضا است تا فعالیت ها ووظایف خود را با سرعت , دقت و راحتی در خود انجام دهند.نور بر ادراک ما از بافتتاثیر میگذارد و در عوض خود هم توسط بافتی که آن را روشن می کند , تحت تاثیر قرارمی گیرد.نور مستقیم که روی سطحی با بافت فیزیکی می تابد , بافت دیداری آن را افزایشمیدهد ; در حالی که نور پراکنده , بافت فیزیکی را تشدید کرده و حتمآ می تواندساختار سه بعدی آن را مبهم نماید. از آنجا که چشمان ما همواره در جستجوی درخشنده ترین اشیاء و پرتحرکترینتضادهای سایه و روشن در میدان دیدشان می باشد , این هماهنگی در طراحی نورپردازیمتمرکز سطح کار , اهمیت ویژه ای مییابد
۵.بازشوها:بازشوها , سطوح را از نظر بصری مجزا می کنند و آنها را به طور انفرادیتفکیک مینمایند.هر چه بر اندازه و تعداد این بازشوها افزوده شود , بسته بودن فضاکمتر احساس می گردد , فضا بازتر می شود و شروع با ادغام با فضای مجاور می کند.تاکیدبصری بیشتر روی سطوح محصور کننده است تا حجم تعریف شده توسط این سطوح.و از آنجا کهشدت تابش نور خورشید برای ما تقریبآ و جهت آن قابل پیش بینی می باشد , چگونگی تاثیرآن بر وجوه , فرم ها و فضا های یک اتاق از نظر بصری به وسیله اندازه , محل قرارگیری , و جهت پنجره ها و نور گیری آن اطاق تعیین میشود.برای تعیین نوع نور طبیعی ایکه یک اتاق میگیرد و جهت پنجره یا نورگیر میتواند مهمتر از اندازه آنباشد
۶.خط دید در فضا :آسمان در روز توسط خط افق از زمین جدا می گردد.در شب اشکال سماوی وستارگان وجه تمایز آسمان از زمین هستند.فضای داخلی نیز توسط دیوار ها و سقف شکلگرفته , از فضای بیرون مجزا می شود.فضا و شکل دو عنصر جدا ناشدنی اند , زیرا تماماشکال در فضا تحقق می یابند و در همان حال فضا را اشکال , شکل می دهند.در معماری , تفاوت های ناگهانی شکل ها در جهات بالا و پایین و یا در عرض و طول , فضایی پر هیاهوو فعال بوجود می آورند.به وسیله دکور و مبلمانی که بر ارتفاع خاصی تاکید ندارند وبا تعادل و نظم و وحدتی بدیع در میان کف و سقف می توان تحرک بیشتری در فضا ایجادکرد و از کسالت فضائی کاست. اشکال اگر بزرگ و منظم و یکسان باشند فشار قابل توجهی به وجود می آورند , اگر کوچک و نا منظم باشندممکن است قدرت خود را با دفع شدن نیروهای شیی بلند ترازدست بدهند.بهمین سبب مقیاس و تناسب در رابطه با مبلمان از اهمیت ویژه ای برخورداراست
۷.مبلمان:از این رو با مبلمان و رنگیمتناسب خواهیم توانست ترکیب بندی با ثبات داشته باشیم. هر ترکیب بندی را میتوانکارآمد دانست به شرط این که عناصر صحنه به طور موثر با بینندگان مورد نظر آن،ارتباط برقرار کند. در اغلب موارد، نکته اساسی در شناسایی عناصر کلیدی صحنه نهفتهاست تا با نظم مبلمان و میزان نور ، آنها را از دل سایر عناصر تصویری متفرقه، بیرونبکشید. همین اشیاء مزاحم، صحنه ها را مخدوش میکنند و همچنین،بهتر است به جای تمرکززیاد روی جزییات خیلی خاص، تنها روی ساختار کلی صحنه تمرکز کنید. چرا که تاثیر آنهادر مقابل ترکیب بندی عمومی، بسیار سطحی است.منظور از مبلمان کارآمد مبلمانی است کهنه تنها فضا را تزئین کرده و آن را از لحاظ زیباشناختی میاراید , بلکه دارای کاراییو عمکرد مناسب و متناسب باشد.این عناصر می توانند از لحاظ دیداری برای چشمان ما لذتبخش , برای قوه لامسه ما جالب و یا محرکی برای ذهنباشد

۸.عملکرد فضائی و محدودیت ها:عنصری که درشروع باید مدنظر قرار گیرد عملکرد و نحوه استفاده از فضای داخلی است.یک چهار دیواریمیتواند به عنوان اطاق خواب "نشیمن " اطاق بچه " آشپزخانه" یا دفتر کار شخص معینبرای فعالیت مشخص قرار گیرد ضروری است با استفاده از عواملی چون نورپردازی و چیدنمبلمان تقسیم گردد تا عملکرد هر یک دقیقآ مشخص گردد.شکل و نظم اثاثیه می تواندهمچون دیوارها در یک فضای بزرگ ایجاد نوعی محصوریت کرده و الگو های خاصی را بهنمایش بگذارد.حتی یک عنصر تنها قادر است از طریق فرم , اندازه و شکل خود , فضای راتحت الشعاع قرار داده و حوزه فضایی را نظم بخشد.همچنین نور و الگو های تاریک و روشنآن باعث می شود تا قسمتی از فضا جلب نظر کرده و در عوض از اهمیت سایر قسمت ها کاستهشود و در نتیجه , فضا از این طریق تقسیم بندی می شود.بنابراین با افزایش عناصر یکطرح , روابط فضایی نیز تنوع می یابند.این عناصر , درون مجموعه ها و دسته هایی قرارمیگیرند که هر کدام نه تنها فضا را اشغال میکنند بلکه بیانگر یا مشخص کننده فرمفضایی نیز هستند. در نهایت شکل گیری فضا به نحوه ی استفاده ما از آن فضا بستگی قاطعدارد.ماهیت فعالیت های ما و نحوه انجام آنها بر طرح , نظم و سازمان دهی فضای داخلیتاثیرمیگذارد

۹.مقیاس در فضا :به سایز و مقیاس در فضا توجه نمائید.امکانات و حسفضائی بزرگ در فضائی کوچک به ما احساس عظمت میدهد.مقیاس انسانی , به حس بزرگی اطلاقمیشود که یک شی به ما میدهد.اگر ابعاد یک فضای داخلی یا اندازه ی عناصر داخل آن برایما حس کوچکی القاء کنند , می توانیم بگوییم آنها فاقد مقیاس انسانی هستند.از طرفدیگر , در صورتی که عناصر یک فضا از طریق نیازهای ابعادی مربوط به دسترسی و فواصلایمن یا حرکت , تناسب راحتی را برای ما فراهم کرده یا به نظر کوتاه نیایند , میتوانیم بگوییم دارای مقیاس انسانیاست
این صفحه را به اشتراک بگذارید

نكات پايه‌اي طراحی داخلی
  • مربوط به موضوع » <-PostCategory->

نكات پايه‌اي طراحی داخلی :


هر فضای داخلی اعم از محل کار، تفریح یا سکونت، قابلیت زیبا شدنرا دارد؛ تنها بایست چگونه از اصول و عوامل سازمان بندی صحیح بعلاوه کمی ذوق وسلیقه استفاده کرد تا شرایط مناسب و دلخواه پدید آید. شروع کار در فضاسازی و تزئینباید عاری از جنبه های ذهنی و خیال پردازی غیر واقعی باشد. برخورد اول با مسالهلازم است با در نظر گرفتن عینیات و امکانات صورت پذیرد. ساختن خانه‌ای در رویا آساناما در عمل سخت و دشوار است!
هدف از این مقدمه نفی اهمیت و نقش تخیل نیست بلکهمنظور ارائه طریقتی است که تخیل نیز مانند سایر عوامل، تحت نظمی منطقی درآید و شکلعنصری سازنده به خود گیرد. به خاطر عوامل متعددی که در شکل‌گیری یک طرح موقت دخالتداردند اجرای کار نیازمند برنامه‌ای دقیق و منظم است. پیشرفت قدم به قدم و حساب شدهاز اتلاف دقت و هزینه می کاهد و در نتیجه حاصل کار را پر ثمر می‌سازد، لذا در طرحاجرائی عواملی چند لازم است مورد نظر قرار گیرد.

عملکرد
اولین عنصریکه در شروع باید مدنظر قرار گیرد عملکرد و نحوه استفاده از فضای داخلی است. یک چهاردیواری می‌تواند به عنوان اطاق خواب، نشیمن، اطاق بچه، آشپزخانه، سالن ورزش،فروشگاه یا اداره شخص معین برای فعالیت مشخص قرار گیرد.... ضروری است با استفاده ازعواملی چون نورپردازی و چیدن مبلمان تقسیم گردد تا عملکرد هر یک دقیقآ مشخصگردد.

افراد
نیازهای یک خانواده پر جمعیت با حتیاجات فردی مجرد یکساننیست. وجود اطفال خردسال قهرآ نوع خاصی تزئین را دیکته میکند خصوصیات روانی افرادخانواده و زمانی را که با هم یا جدا از هم در منزل صرف میکنند نیز از عماملی مهم درارایش خانه بشمار میرود لذا منظور داشتن سلیقه کلیه اعضای خانواده ضروریاست.
آسایشدر نظر گرفتن آسایش ساکنان خانه بیش از زیبائی در دکوراسیون واجداهمیت است. اطاق زیبا اما غیر قابل استفاده تدریجا به جایگاه ارواح بدل میگردد! محلکار زندگی یا استراحت چنانچه شرایط مناسب و راحتی فراهم ننماید دارای فضای سنگین وکسالت بار شده افراد را از خود گریزان خواهد نمود نقش عمده معماری و تزئین داخلی درحقییقت ایجاد محیطی مناسب برای زیستن و فعالیت های انسانی است.

ویژگیها
منظره اطاق، میزان نور طبیعی و خصوصیاتمعماری ساختمان از دیگر عواملی هستند که قبل از شروع تزئین باید مدنظر قرارگیرند.این عوامل اجزا ثابتی را تشکیل میدهد که تغییر آنها و پس از اتمام کار دیگرانامکان پذیر نیست لذا ترکیب بندی را طوری باید انجام داد که از جنبه‌های مثبت اینویژگی‌ها حداکثر بهره‌ برده‌شود.

نقشه
انجام کار چه در ساختمانی نو و
چه تغییر دکور یک ساختمان کهنه باشد باید با در نظر گرفتن شکل فضا و پیاده کردننقشه آن صورت گیرد. کشیدن نقشه یکی از ضروری ترین اقدامات است. جابجائی مبلمان یاتغییر رنگ بر روی نقشه امری ساده و بدون فرج است اما ارتکاب هر اشتباه پس از اتمامکار به قیمت صرف هزینه اضافی و دوباره کاری است .نقشه نه تنها فضای قابل استفاده راپیشاپیش نمایش میدهد بلکه به کمک ان میتوان تعداد و اندازه اثاثه مورد نیاز را نیزمشخص کرد.

نور
ضمن کشیدن نقشه مناطقی که از آنجا نور طبیعی به داخلتابیده میشود و نواحی تاریک، همچنین تعداد چراغهای سقفی و آباژور با تعیین محل دقیقآنها لازم است مشخص گردند محاسبه رو شنائی عمومی و نقاطی که احتیاج به نور بیشتریبرای مطالعه یا کار دارند واجد اهمیت خاصی است.
سطوحسطوح اصلی اتاق شامل سقفو کف ودیوار ها است؛ پرده‌ها روکش مبل و صندلی، سطح درها و پنجره ها نیز سطوحکوچکتر را تشکیل می دهند. رنگ، نقش، بافت در بزرگ یا کوچک جلوه دادن اتاق موثر استنقوش درهم و رنگهای تند بر سطوح مذکور قدرت جلب توجه بیشتری داشته و فضا را شلوغ وکوچک خواهند کرد.
این صفحه را به اشتراک بگذارید

طراحی پارکینگ
  • مربوط به موضوع » <-PostCategory->

1-پارکینگ

حداقل دهانه یک پارکینگ           2.5 متر
حداقل دهانه دو پارکینگ کنار هم 4.5 متر
حداقل دهانه سه پارکینگ کنار هم 7 متر
طول مورد نیاز جهت پارکینگ         5 متر
حداقل فضای یک پارکینگ       2.5*5 متر


حداقل عرض در ورودی پارکینگ                        3 متر
عرض رمپ یکطرفه 3 متر و دوطرفه                    6 متر
عرض رمپ قوسی یکطرفه 3.65 متر و دوطرفه     7 متر
شعاع گردش یا طول مورد نظر جهت مانور          5 متر
شعاع داخلی مسیر گردش در کلیه پارکینگها 4.57 متر
شیب رمپ پارکینگ                                     15 درصد


واحد مسکونی کوچکتر از 150 متر یک پارکینگ 
                         150 تا 200 متر 1.5 پارکینگ 
                         بیش از 200 متر دو پارکینگ

هر واحد بالای 100 متر در طبقه اول و دوم به یک پارکینگ نیاز دارد.
همچنین درصورتی که تعداد واحد فرد باشد یک واحد از پارکینگ معاف است.

 

۲-ارتفاع

حداکثر ارتفاع مفید واحد مسکونی 2.90 متر
حداکثر ارتفاع پارکینگ                  2.20 متر
حداکثر ارتفاع مفید پیلوت             2.40 متر
حداکثر ارتفاع زیرزمین                  2.20 متر
حداکثر ارتفاع مفید واحد تجاری      4.50 متر
حداقل ارتفاع مفید ورودی پارکینگ  1.80 متر
ارتفاع مفید خرپشته                    2.20 متر
ارتفاع نورگیری در زیرزمین حداکثر    ۰.۹  متر

۳-ابعاد

حداقل سطح پنجره نباید از یک پنجم سطح فضا کمتر باشد.
حداقل عرض حیات خلوت اگر سرتاسری باشد 2 متر و اگر سرتاسری نباشد 3 متر

احداث پیش آمدگی یا بالکن  در گذر 12 تا 20 متر > 80 سانتی متر
و در گذر بالای 20 متر > 120 سانتی متر مجاز است.
حداقل ارتفای این پیش آمدگی از زیر آن تا روی خیابان 3.50 متر

حداقل عرض آشپزخانه و اتاق خواب 2.50 متر - نشیمن 3.00 متر - پاگرد 1.20 متر

نورگیری آشپزخانه و پذیرایی  از یک پنجره به شرطی که طول نورگیری کمتر از 8 متر باشد مجاز است
ابعاد نورگیر برای اتاق خواب و پذیرایی 3*4 متر و برای آشپزخانه 2*3 متر می باشد.

ابعاد مفید آسانسور 2*1.60 متر
حداقل ارتفاع چاله آسانسور 1.50 متر


۴- شرایط مورد نیاز جهت احداث 5 طبقه مسکونی

 پهنه                مساحت                    گذر                      محدوده

 الف                  A>12                    S>300                شمال تا همت
 ب                    A>10                    S>250                همت تا انقلاب
 ج                     A>8                     S>200                انقلاب تا شوش
 د                     A>6                     S>150                 شوش تا جنوب

این صفحه را به اشتراک بگذارید

24ایده برای بهتر ساختن اتاق خواب و تبدیل آن به محیطی آرام و دنج
  • مربوط به موضوع » <-PostCategory->

24ایده برای بهتر ساختن اتاق خواب و تبدیل آن به محیطی آرام و دنج

سؤالی كه در ابتدای كار ممكن است برای شما پیش بیاید این است كه چطور می توان این كار را به درستی انجام داد. خیلی راحت ، فقط كافی است كه روش های توصیه شده را اجرا كنید.

1. كشف مدل های مورد نظر:

زمانی كه برای خرید وسائل به فروشگاه می روید مطمئناً هر آنچه را كه دوست دارید تهیه می كنید ، اما اغلب طراحان و مهندسین معمار رنگ ها و طرح هایی را توصیه می كنند كه در حین ورود به اتاق خواب شما را تحت تأثیر قرار می دهد.

2. تخت خوابتان را به عنوان مركز توجه قرار دهید:

از طرح ها و مدل هایی استفاده كنید كه توجه همگان را به خود جلب كند و تخت خود را در مركز اتاق قرار دهید.

3. اضافه كردن و بلند كردن ارتفاع تخت:

ارتفاع تخت خواب های امروزی به صورت استاندارد حدوداًcm 40 می باشد. اگر تخت خواب شما خیلی كوتاه است می توانید از پله های عمودی برای افزایش ارتفاع تخت استفاده كنید.

4. تشك رویی تخت:

 بهتر است برای این منظور از تشك های پَر و نرم استفاده كنید كه هم ظاهر زیبایی دارند هم بسیار نرم و مناسب هستند.

5. نصب یك سایبان:

با استفاده از یك تكه پارچه یا پرده، همچنین با استفاده از چند تكه چوب به راحتی می توانید سایبانی برای تختتان بسازید. به این ترتیب كه چوب ها را به دیوار نصب كرده و فضایی را ایجاد كنید كه اطراف آن توسط پارچه یا پرده محصور شده باشد.

6. استفاده از رنگ های خاص برای اتاق خواب:

"صورتی" یكی از رنگ هایی است كه امروزه اغلب شركت های طراحی از آن برای زیباتر كردن اتاق استفاده می كنند. اما رنگ رؤیایی كه می توان از آن استفاده كرد قرمز یا عنابی روشن است.

7. اتاق خواب خود را به صورت محلی عجیب اما قابل توجه درآورید:

شما به راحتی می توانید اتاق خواب خود را با استفاده از وسایل عجیب و غریب اما زیبا كه هر كدام به نحوی نیز می توانند تك باشند تزئین كرده و اتاقی جذاب و زیبا بسازید.

8. ساختن اتاق خواب رؤیایی:

شما می توانید با استفاده از طرح ها و مدل هایی خاص ، همچنین با چینش صحیح وسائل و در نهایت با استفاده از رنگ سفید خالص و یا حتی استفاده از رنگ های روشن، اتاق خوابی رؤیایی برای خود خلق كنید.

9. استفاده از كوسن و بالش های كوچك:

 می توانید برای تزئین تختخواب خود از بالش ها و كوسن هایی به شكل های مختلف استفاده كنید ؛ به این ترتیب كه آنها را بر روی تخت قرار داده و در واقع با قرار دادن آنها به سبك های متفاوت می توانید منظره های مختلفی ایجاد كنید.

10. ساختن یك جایگاه نشیمن در كنار پنجره:

شما می توانید در زیر پنجره، محلی را ایجاد كنید كه هم بشود انواع وسائل را بر روی آن قرار داد و هم بر روی آن نشست. اگر قصد دارید از این محل به عنوان جایگاهی برای نشستن استفاده كنید می توانید از یك بالش بزرگ برای این منظور استفاده كنید.

11. ایجاد محلی پنهانی برای تلویزیون:

 شما می توانید محلی را با اندازه و ارتفاع مناسب كه به طور عادی در دید هم نباشد و فقط در هنگام استفاده قابل رؤیت باشد برای این منظور در نظر بگیرید كه می تواند یك صندوق و یا حتی یك سكو باشد.

12. تزئین اتاق خواب با استفاده از انواع لامپ ها:

اگر از این اصل كه " سودمندی بر زیبایی ارجحیت دارد" صرف نظر كنیم می توانیم با استفاده از انواع لامپ ها و چراغ ها اتاقمان را تزئین كنیم.

13. مرتب كردن شلوغی ها:

 با كنترل كردن وسائل اتاقمان، به راحتی می توانیم اتاقی مرتب و منظم داشته باشیم . مثلاً مرتب كردن سی دی های درهم و برهم، مرتب كردن كامپیوتر، منظم كردن بالش ها و انواع آن.

14. ایجاد یك میز به عنوان جایگاهی برای برخی وسائل:

این كار می تواند یك مدل جالب برای اتاق خواب باشد. میزی برای قراردادن انواع لباس ها و یا میزی برای آثار نقاشی و غیره.

15. اهمیت دادن به ایجاد یك فضای آرام و خلوت:

شما می توانید با داشتن یك اتاق مرتب و تمیز و البته زیبا، محلی آرام و خلوت و همچنین صمیمی برای خود و دیگران ایجاد كنید.

16. استفاده از شمع:

شما می توانید با استفاده از تعدادی شمع معطر بر زیبایی اتاق خود بیفزائید و محیطی با نوری رؤیایی را خلق كنید.

17. استفاده از گل های تازه برای تزئین:

استفاده از گل نیز می تواند راهی برای زیباتر كردن اتاق خواب باشد ؛ با توجه به این نكته كه برخی از افراد طرفدار گل های خشك هستند و برخی دیگر طرفدار گل های تازه كه این كار با توجه به سلیقه و علایق شخصی انجام می گیرد.

18. وجود پنجره:

وجود حتی یك پنجره در اتاق خواب می تواند یك فضای دل انگیز را ایجاد كند.

19. برای آراستن اتاق خواب انتخاب رنگ مناسب، نوع پارچه ای كه برای رویه تشك استفاده می شود و تعیین نوع فرش مؤثر است.

به عنوان مثال، این كه از چه نوع پارچه ای برای تشك و یا بالش ها استفاده می كنیم ( ترمه، مخمل و غیره ) مهم است.

20. استفاده از سیستم های صوتی:

بهره بردن از یك سیستم صوتی امكان لذت بردن از انواع موسیقی ها را به ما می دهد و محیطی جذاب را خلق می كند.

21. استفاده از وسائل معطر:

علاوه بر استفاده از شمع های معطر ، می توانیم از وسایل معطر دیگری نیز استفاده كنیم. مثلاً می توانیم كاغذهایمان را قبل از استفاده آغشته به عطر مورد علاقه مان بكنیم و برای معطر شدن فضا آن را آویزان كنیم.

22. ایجاد یك فضا برای نشستن:

با استفاده از تعدادی صندلی، نیمكت و انواع آن می توان به راحتی فضایی را برای نشستن ایجاد كرد.

23. استفاده از وسائل و ایده های شخصی:

برخی از افراد مجموعه ای از برخی وسائل را در اختیار دارند مانند مجموعه ای از عروسك ها، كتاب ها و... كه با استفاده از این مجموعه ها طرح های زیبایی را می توانند در اتاقشان ایجاد كنند.

24. ساختن یك شومینه یا بخاری: در نظر گرفتن فضایی برای قراردادن شومینه یا بخاری نیز می تواند بسیار مهم باشد. تنها با نصب یك بخاری و یا ایجاد یك شومینه می توانید باعث ایجاد تغییر در اتاق خوابتان شوید و طرحی جدید را ایجاد كنید

این صفحه را به اشتراک بگذارید

طراحي آشپزخانه
  • مربوط به موضوع » <-PostCategory->

طراحي آشپزخانه
در طراحي داخلي آشپزخانه بايد به چهار كاربرد اساسي توجه كرد:


1 - انبار: يا همان محل نگهداري مواد ، لوازم و ظروف.
2- آماده سازي غذا: محل و سطحي كه مواد براي طبخ آماده مي شوند و كارهايي همچون شستشو، خرد و مخلوط كردن مواد در آنجا صورت مي گيرد.
3- پخت و پز: لوازمي كه طبخ غذا را انجام مي دهند مانند محل اجاق گاز، ماكرويوو و …
4- صرف غذا: محل صرف غذا كه مي تواند بر روي ميز و يا به عادت ايرانيان بر روي زمين باشد.
در واقع در طراحي هر آشپزخانه صرفنظر از كوچك و بزرگ بودن وسعت و يا باز و بسته بودن سيستم آن ؛ بايد تمام اين فاكتورها و يا حداقل 3 فاكتور اول در نظر گرفته شود. علت حذف راحتتر فاكتور آخر( محل صرف غذا ) نيز رابطه مستقيم آن با وسعت و شرايط محيطي مكان است.
 
 آشپزخانه ها را به لحاظ نقشه نيز به 5 نوع تقسيم مي كنند:


U شكل: كابينتهاي دو سوي ديوار با يك رديف كابينت در انتها بهم متصل مي شوند.
Lشكل: كابينتها در دو سو و با زاويه 90 درجه و متصل بهم قرار دارند.
Gشكل: تركيبي از حالت U و جزيره اي كه جزيره آن به رديف كابينت ها متصل است
جزيره اي: علاوه بر كابيتهايي كه بر روي ديوار قرار دارند كابينتي جدا كه بيشتر به شكل مربع و يا مستطيل مي باشد در وسط آشپزخانه قرار دارد كه بر روي آن سينك و يا اجاق گاز و … قرار دارد.
راهرويي: كابيتها در دو سمت و به موازات هم قرار دارند.
بااين تقسيم بندي هر آشپزخانه اي را با توجه به موقعيت قرار گيري در ساختمانو همچنين ويژگي خاص آن به يكي از مدل هاي ياد شده مي توان طراحي كرد. گذشته از فرم اصلي فضا ، كابينت و قفسه بندي نيز در هر يك از انواع فوقجايگاه ويژه اي دارد ؛ ضمن آنكه سبك زندگي و سليقه افراد فاكتور مهمي درانتخاب نوع مناسب چيدمان و طراحي آشپزخانه محسوب مي شود

این صفحه را به اشتراک بگذارید

تصاویر 10مسجد از قدیمی ترین مساجد دنیا
  • مربوط به موضوع » <-PostCategory->

از تاریخ صدر اسلام و از زمانی که اولین مسجد به دست پیامبر اکرم (ص) ، بنا شد تا کنون مساجد بسیاری در کشور ها و نواحی مسلمان دنیا ساخته شده است. اما اولین مساجد ساخته شده از آن زمان تا به حال قدمت خود را حفظ کرده و به واسطه جای دادن تاریخ پر فراز ونشیب دوران صدر اسلام در قلب خود قداستی دو چندان یافته اند.
به گزارش سایت تکناز ، مساجدی که در این گزارش با آن ها آشنا خواهید شد، به جهت باقی ماندن بنا مورد بازسازی
های متعددی واقع شده اند. با آن ها به ترتیب ساخت و قدمتشان آشنا می شویم.

1. مسجد قبا، عربستان سعودی
سال ساخت اولیه بنا: 662 هجری قمری

2. مسجد پیامبر، عربستان سعودی
سال ساخت اولیه بنا : 662 هجری قمری

3.مسجد ذو قبلتین ، عربستان سعودی
سال ساخت اولیه بنا:623 هجری قمری

4.مسجد جاواتا ، عربستان سعودی
سال ساخت اولیه بنا: 629 هجری قمری

5.مسجد الحرام، عربستان سعودی
سال ساخت اولیه بنا: 639 هجری قمری

6.مسجد اعظم کوفه، عراق
ساخت اولیه بنا: 639 هجری قمری

7.مسجد اوقبا ، تونس
سال ساخت اولیه بنا: 670 هجری قمری

8.مسجد امام حسین (ع) ، عراق
ساخت اولیه بنا: 680 هجری قمری

9.مسجد الاقصی
ساخت اولیه بنا: 705 هجری قمری



http://taknaz.ir/upload/30/0.475969001296447865_taknaz_ir.jpg

10.مسجد الزیتون، تونس
ساخت اولیه بنا : 709 هجری قمری
 

این صفحه را به اشتراک بگذارید

تحولات معماری معاصر غرب و ایران
  • مربوط به موضوع » <-PostCategory->

تحولات معماری معاصر غرب و ایران



«معماری معاصر ایران» تالیف امیر بانی‌مسعود توسط نشر هنر معماری قرن منتشر شد. این کتاب به بررسی تطبیقی تحولات و جنبش‌های معماری معاصر غرب و معماری ایران اختصاص دارد.



به گزارش ایبنا، محور اصلی بحث این کتاب نحوه مواجهه ایرانیان با عالم جدید و تاثیر آن در معماری ایران از دوره قاجار تا سه دهه بعد از انقلاب اسلامی است.



کتاب شامل هفده فصل است و مباحث مطرح شده در این فصل‌ها به پنج شاخه کلی شامل آشنایی ایرانیان با مباحث غربی در دوره قاجار، شامل شکل‌گیری مدرنیته ایرانی در بستر اجتماعی و فرهنگی، معماری دوره قاجار، معماری دوره پهلوی اول، معماری دوره پهلوی دوم و معماری بعد از انقلاب اسلامی تقسیم می‌شوند.



در فصل اول تحول اجتماعی، سیاسی و فرهنگی ایران در دوره قاجار مورد بررسی قرار گرفته است که در واقع مقدمه‌ای بر تحولات معماری این دوره است. فصل‌های دوم، سوم و چهارم به مجراهای آشنایی ایرانیان با فرنگ اختصاص یافته و تاثیر اندیشه‌های غرب در محیط‌های علمی و بستر اجتماعی از دید سفرنامه‌نویسان و روشنفکران ایرانی  را بررسی کرده است.



فصل پنجم این کتاب به مهم‌ترین ساختمان‌های دوره قاجار، که هم‌سو با سنت‌های ایرانی و عناصر وارداتی غرب طراحی شده‌اند، تنها در دو شهر تبریز و تهران که اهمیت بیش‌تری در این دوران داشته‌اند، می‌پردازد.



فصل ششم کارنامه حرفه‌ای اولین تحصیلکرده آکادمیک ایران، میرزا مهدی خانشقاقی(ممتحن الدوله) را مورد بررسی قرار می‌دهد و در فصل‌های هفتم و هشتم تحولات معماری ایران در زمان رضاشاه، از مجرای کارهای معماران خارجی و تحصیلکردگان ایرانی که مولف آن‌ها را نسل اول معماران معاصر نامیده، بیان شده است.



فصل‌های نهم، دهم و یازدهم نیز به بستر اجتماعی و معماری دوره پهلوی دوم، معماران تاثیرگذار این دوره که با عنوان پیشگامان نسل دوم نامگذاری شده‌اند و شکل‌گیری دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران اختصاص یافته است.



فصل‌های دوازدهم، سیزدهم و چهاردهم معماری بعد از انقلاب را از منظر فعالیت‌های معماران متاخر نسل دوم و برخی از معماران نسل سوم، بررسی می‌کنند. فصل‌های پانزدهم، شانزدهم و هفدهم نیز به‌ترتیب به بناهای ساخته شده در حیطه بناهای عمومی، ساختمان‌های بلند‌مرتبه و ابنیه مقدس اختصاص دارد.



در این کتاب از آن‌جایی که معماری معاصر از زاویه تاریخ اندیشه مورد بررسی قرار می‌گیرد، از شرح وقایع و حوادث تاریخی متعدد خودداری شده و فقط به برخی از جریان‌های مهم اجتماعی، که از جهت طرح اندیشه‌های جدید اهمیت به‌سزایی دارد، پرداخته شده است.



علاوه بر هفده فصل ذکر شده، این کتاب شامل بخش‌های «یادداشت مولف»، «موخره»، «منابع و مراجع»، «ماخذ تصاویر»، «نمایه» و «مقدمه انگلیسی» است.



در بخشی از «موخره» کتاب در رابطه با مدرنیته ایرانی می‌خوانیم: «یکی از سرفصل‌های مهم آشنایی روشنفکران ایرانی با مباحث غربی، شکل‌گیری «مدرنیته ایرانی‌شده»، و یا به تعبیری، «مدرنیته ایرانی» است. مدرنیته ایرانی مفهومی است که در دو دهه اخیر از طرف روشنفکران و منتقدان حوزه فرهنگ و اجتماع برای فهم واقعیت عینی متاثر از مدرنیته غربی در ایران مورد استفاده قرار گرفته، اما کمتر در میان مدعیان این مفهوم تلاشی در تعریف و بیان مشخصات این مقوله صورت پذیرفته است.»



از نکات مهم و مورد توجه چاپ این کتاب این است که برای نخستین بار کتابی در این ابعاد و با پرداخت اختصاصی به مباحث معماری معاصر در ایران و بررسی تحولات آن در دورانی خاص، به تالیف یک معمار ایرانی می‌رسد.



همچنین تصاویر موجود در کتاب، اعم از نقشه‌ها، عکس‌های بناهای معاصر و عکس‌هایی از ماکت بناهای ساخته نشده، در کنار مطالبی که به‌تناسب در بخش‌های مختلف کتاب گنجانده شده است، به دانشجویان و پژوهشگران عرصه معماری این امکان را می‌دهد که با دقت بیش‌تر و با صرف زمان کمتر به مطالعه جامع معماری معاصر در ایران بپردازند.



کتاب «معماری معاصر ایران» تالیف امیر بانی‌مسعود در بهار 88 توسط انتشارات هنر معماری قرن در قطع رحلی، در 536 صفحه گلاسه، به صورت مصور و نیمه رنگی با صحافی نفیس در شمارگان 2000 نسخه چاپ و با قیمت 34000 تومان در بازار نشر عرضه شده است.

این صفحه را به اشتراک بگذارید

معماری معاصر ایران
  • مربوط به موضوع » <-PostCategory->

 

برج آزادی.

معماری معاصر ایران، دوره‌ای از معماری ایرانی است که از سال ۱۳۰۰ خورشیدی تا به امروز ادامه دارد.
 بخش‌بندی و دوره‌ها

معماری معاصر ایران به ۵ دورهٔ گوناگون تقسیم می‌شود:

    * دورهٔ نخست: از سال ۱۳۰۰ تا ۱۳۲۰
    * دورهٔ دوم: از سال ۱۳۲۰ تا ۱۳۴۰
    * دورهٔ سوم: از سال ۱۳۴۰ تا ابتدای انقلاب ۱۳۵۷
    * دورهٔ چهارم: از آغاز انقلاب ۱۳۵۷ تا جنگ ایران و عراق
    * دورهٔ پنجم: از پایان جنگ ایران و عراق تا امروز

البته این دوره‌بندی بر اوضاع سیاسی و این باور استوار است که معماری و شهرسازی در ایران تأثیرپذیری شدیدی از شرایط سیاسی ایران داشته‌است‌.

موضوعی که باید به آن توجه کرد رابطهٔ دو مفهوم معماری و شهرسازی است. تولید فضا در معماری تولیدی فردی است که باید به تولید اجتماعی و جمعی تبدیل شود که شهرسازی یکی از نمودهای این تولید جمعی است‌. در معماری سدهٔ اخیر در ایران، رابطه‌ای منطقی میان شکل فردی و تولید جمعی دیده نمی‌شود. اگرچه معماری معاصر ایران در شکل فردی و خلاقیت‌های هنری بسیار ستودنی بوده‌است ولی هرگز نتوانست از شکل فردی به شکل جمعی تبدیل شود. بنابراین آنچه را که بیش‌تر به عنوان نقاط برجستهٔ معماری معاصر ایران از ۱۳۲۰ تا ۱۳۵۷ عنوان می‌کنند عموما دارای همین ویژگی یا همین کمبود نیز بوده‌اند و موفقیت در آنها بیشتر از دیدگاه زیبایی‌شناختی محض بیان شده‌است تا از دیدگاه جامعه‌شناختی و انسان‌شناختی. دورهٔ ۱۳۲۰ تا ۱۳۴۰ در معماری ایران به جهت کیفیت آثار تفاوت بسیاری با دورهٔ ۱۳۴۰ تا ۱۳۵۷ که درآمدهای نفتی ایران در دوران سلطنت محمدرضا شاه پهلویافزایش یافته است. نکته دیگر حمایت حاکمیت از همین نمونه‌های خلاقیت فردی می‌باشد که به علت گرایشات مدرنیستی در دوران پهلوی و توجه به سمبل‌های بصری فرهنگ شاهد اتفاقات مثبتی در آثار معماری و خصوصا معماری ساختمان‌های دولتی هستیم.

این صفحه را به اشتراک بگذارید